Wat is krimpfolie?

“Krimpfolie is magisch knutselmateriaal” zeggen wij altijd tegen iedereen 😍. Leuk creatief knutselmateriaal voor kinderen én volwassenen. Je maakt een mooi ontwerp voor bijvoorbeeld een sleutelhanger. Je legt de krimpfolie eventjes in de oven. De krimpfolie wordt ongeveer vier keer zo klein en vijf keer zo dik. Voilà en klaar is je kunstwerk.

Stap 1

Teken een prachtig kunstwerk op een stuk krimpfolie. Kleur deze verder in.

Stap 2

Knip de tekening uit. Het beste is om dit te doen met een kleine schaar zodat je zo nauwkeurig mogelijk kunt knippen.

Stap 3

Als je iets voor aan een sleutelhanger wilt maken, maak dan een gaatje in je kunstwerk.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 170°. Leg de tekening op een bakvel. Blijf er altijd bij aangezien het krimpen vrij vlot gaat. Nu gaat de magie beginnen 🤩. De krimpfolie krult op en net op het moment dat je denkt “oh nee dat komt echt niet meer goed” gaat de krimpfolie plat liggen en neemt het de oorspronkelijke vorm weer aan. Haal het dan uit de oven en leg er even iets zwaars op.

 

Soms kan het gebeuren dat de krimpfolie iets aan elkaar kleeft. Probeer het dan even van elkaar af te halen. Als de oven te hoog staat dan kan het krimpproces te snel gaan waardoor de oorspronkelijke vorm niet helemaal meer terugkomt. De mate van het krimpen is afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte van de tekening, het soort oven. Als je nog nooit eerder met krimpfolie hebt gewerkt, adviseren we altijd even te oefenen met een proefstukje.