Knutselen met krimpfolie op een kinderdagverblijf

Krimpfolie is een leuk en veelzijdig materiaal om mee te knutselen op het kinderdagverblijf. Hier zijn enkele ideeën voor knutselactiviteiten met krimpfolie:

  1. Sleutelhangers: Laat de kinderen vormen uit krimpfolie knippen (bijvoorbeeld hartjes, sterren of dieren) en versier ze met stiften of verf. Bak de krimpfolie volgens de instructies op de verpakking en bevestig een sleutelring aan de sleutelhanger. Dit is een eenvoudige maar leuke activiteit die de fijne motoriek en creativiteit van de kinderen stimuleert.
  2. Sleutelhanger van handafdrukken: Laat de kinderen hun handen op een stuk krimpfolie leggen en knip de omtrek uit. Versier de handafdrukken met stiften of verf en bak de krimpfolie volgens de instructies op de verpakking. Bevestig een sleutelring aan de sleutelhanger en voeg een label toe met de naam van het kind. Dit is een leuke activiteit die de creativiteit van de kinderen stimuleert en hen helpt om een uniek cadeau te maken voor hun ouders of verzorgers.

Met krimpfolie kunnen kinderen hun creativiteit en fijne motoriek ontwikkelen, terwijl ze ook leuke en persoonlijke knutselwerkjes maken die ze mee naar huis kunnen nemen.